Добре дошли в света на екзотичните фазани и пауни!



Categories

 

 

 

 

 


Sponsors
discount22

Indian Blue Peafowl / P. cristatus / Индийски син паун

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

Род / Pavo /

 

Indian Blue Peafowl / P. cristatus / Индийски син паун

 


Други имена : Син паун; Обикновен паун


Подвидове : местни мутации


Местообитание : Пакистан, Индия, Шри Ланка


Ареал : смесени гори, широколистни гори, ниви в близост до села


Статус в дивата природа : често срещан, най-вече в местата на местообитание


Статус в изкуствена среда : често срещан вид


Размножителен период : Май-Юни в зависимост от климата в района


Полова зрялост : от третата година. Има и плодовите мъжки и от втората година но това е рядкост. Женските има случаи да легнат и след първата година но това е изключение. През втората година вече е по-реално а най-добри резултати се постигат след третата годин.


Брой яйца : шест до осем


Инкубационен период : 28 дни

 


Любопитни факти : Индийския син паун  е национален символ на Индия. Едни от най-споменаваните птици в древните източници. Били са държани в плен още по времето на Египтяните и други древни народи. Тези птици са издръжливи на климатичните промени и имат нужда от съвсем малко прикритие при екстремни температури. Клетките е задължително да са големи. Оставени на свобода тези птици покриват огромни пространства. Иначе вечер намират подслон високо по дърветата. Крещят много силно и затова е добре да са далече от домовете. В дивата природа са всеядни, нямат проблем с храненето и не са капризни. В изкуствена среда е добре да им се дават често плодове и зеленчуци, както и живи дребни насекоми или червеи. Полигамни са и мъжките могат да съжителстват с много женски.

 

 

 

ЗА ЦЕНАТА И ДРУГИ ИНФОРМАЦИИ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!