Добре дошли в света на екзотичните птици!Categories

 

 

 

 

 


Sponsors
discount22

Kohin / Кохин / Шанхайска кокошка

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

Kohin / Кохин / Шанхайска кокошка

 


Кохините произхождат от Китай, известни са от 1850год. Други имена са Шанхайска кокошка или Китайска. В Англия са представени лично на кралица Виктория, което допринася до придобиване на голяма популярност на този вид. Вярвало се е че китайците ги отглеждат за да ползват пуха за пълнеж на завивки.

 

Кохините са закръглени на външен вид. Петли представители на най-тежките породи могат да достигнат до 5кг тегло. Усещането за големина се засилва от оперението което е меко с къси и широки пера. Заради окръглената форма на тялото и по скоро мързеливия начин на живот, Кохините са склони към сърдечни заболявания и имат често проблем с метаболизма. Мразят високите треви защото повреждат перушината на краката им. По-добре се чувстват на ниско окосени площи. Заемат изключително малко място което трябва да е добре заградено за да са защитени но не трябва да е студено и влажно особено когато пилетата са малки. Когато е мокро е добре да се прибират на сухо за да не пострадат перата по краката им и да не се натрупва кал по тях.

 

Кохините не могат да летят така че височината на мрежата може да е дори 60см. потомството им е отлично защото по природа са спокойни птици и много грижовни.

 

Снасят големи яйца но не много често. Новоизлюпените са силни но им отнема 22дни за да се излюпят вместо нормалните 21дни. Нуждаят се от качествен фураж и съзряват напълно на около две годишна възраст.

 

Живеят между 8-10 години и са изключително подходящи за домашни любимци. Най-често срещани разцветки са черно, синьо, бяло. Крачетата им са жълти, очите и ушните лобове са червеникави.

 

 

 

 

ЗА ЦЕНАТА И ДРУГИ ИНФОРМАЦИИ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!