Добре дошли в света на екзотичните фазани и пауни!Categories

 

 

 

 

 


Sponsors
discount22

Mikado Pheasant / S. mikado / Микадо фазан

 

 

 

 

Род / Syrmaticus /

 

Mikado Pheasant / S. mikado / Микадо фазан

 


Други имена : тайвански дългоопашат фазан


Местообитание : централен Тайван


Подвидове : няма


Ареал : високопланински иглолистни, широколистни и смесени гори


Статус в дивата природа : включен е в списъка на застрашените видове. Въпреки това популацията засега е стабилна. Местообитанието на Микадо фазаните съвпада с това на Швинхое фазаните и вече голяма част от местообитанията им попадат в зони с закрила.


Статус в изкуствена среда : микадо фазаните са добре представени в плен. Съществува обаче опасност от липсата на свежа кръв през последните години да се окаже проблем. Счита се за целесъобразно нова кръв от птици в Европа да бъде дадена в Америка а и обратното би било добре.


Размножителен период : от началото на Март, но основно Април – Юни


Полова зрялост : след първата година


Брой яйца : от пет до десет


Инкубационен период : 27-28 дни


Любопитни факти : този вид е много благодатен за отглеждане в плен. Рядкост са агресивните птици. Клетките е най-добре да са големи и с зеленина. Тези птици са любители на зелените храни и колкото по-често им се осигуряват толкова по-добре. Тъй като са горски птици е задължително да им бъде осигурена защита от слънцето през летните месеци. За женските е важно да бъде отделено място с добър навес и уютно за да имат къде да гнездят. За малките пилета се грижи само майката.

 

 

 

ЗА ЦЕНАТА И ДРУГИ ИНФОРМАЦИИ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!