Добре дошли в света на екзотичните фазани и пауни!Categories

 

 

 

 

 


Sponsors
discount22

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

За много хора, които проявяват интерес към  фазаните, тук е мястото, на което да ги привлечеме към тази идея. Фактът, че те са малко по-различни от обичайните птици  може също да привлече вниманието. С толкова много прекрасни и очарователни видове това е трудна работа. По-долу са изброени няколко неща, за които си струва да мислите, преди да закупите птици.За какво желаете една птица?

 


Нейната красота

Трагопаните са поразително много търсени птици, но понякога може да останат под прикритие по време на най-добрата част от по-топъл летен ден. Те се радват на сянка, така че ако искате вашите птици да бъдат изложени на слънчева светлина , може би е по-добре да изберете птици, които също ще искат да се възползват максимално от летните слънчеви лъчи. Огнените фазани са тропически птици и въпреки, че  могат понякога да бъдат срамежливи, обичат да прекарват много време навън, особено, когато времето се затопли. Ако работите по-голяма част от деня и ще бъдете около птиците повече през нощта,то тогава Трагопанът е изборът за вас. Разбира се, има много фазани, които могат да бъдат избрани заради външния си вид. Златният фазан е може би най-известният и популярен избор. Хималайския Монал със сигурност е невероятен, като екстериорна птица, със своето пищно оперение. Ако сте като птица с по-деликатни функции, тогава Паун или Медени фазани могат да бъдат  това, което търсите.

 


Характер

С най-изразен  характер са без съмнение Ушатите фазани. Винаги са готови да бъдат забелязани. Те със сигурност са игриви и ще скочат,опитвайки се да ви видят или да привлекат вниманието ви. Могат да направят бъркотия с храна и вода, а дори и да опитат да разговарят с вас,на тяхен език, разбира се.

 


Приятелско отношение

Това може да зависи от части и от това как се отглеждат птиците, но някои видове изглежда  са по-приветливи. С по-нежен подход и доза смелост от тяхна страна, за да бъде включено ръчно хранене  се налага да се разхождате между тях. Трагопаните са отличен пример за приятелски вид. След като  се заселят и свикнат със собственика си ще излезнат без да се налага да бъдат подканвани и внимателно, но не и нервно ще се хранят от ръката ви. Те ще стоят спокойно и ще чакат  да им направите впечатление. Ако това се случи и изпълнението от вас ги заинтригува и  им изглежда интересно,най- вероятно няма да можете да се отделите от тях. Ще ви следват навсякъде като антураж.

 


Развъждане

Има фазани, които са лесно достъпни и по-лесни за грижа, но не е толкова просто да се размножават. Ако се надявате да имате много пилета,то  Златните и Сребърни фазани обикновено са най-лесните фазани за размножаване. Някои птици като Паунови фазани, Монали и Трагопани най-вероятно няма да надхвърлят повече от дузина яйца. Някои видове могат да бъдат доста придирчиви, когато става дума за техните партньори и несъвместимостта може да бъде проблем. Това не е необичайно при Моналите или Трагопаните.На някои птици може да им отнеме известно време да достигнат зрялост. При Огнените фазани често това са три или дори четири години. Обикновено обаче  те могат да имат над 20 яйца в един сезон. Някои видове  Дългоопашати фазани (Медени фазани, Микадо фазани и Рийф фазани) е по-вероятно да бъдат агресивни към техните кокошки. В такъв случай  е най-добре  птиците  да се държат отделно, ако е необходимо.

 


Шум

От всички  птици, най-шумни Пауните. От фазаните шумен вид са Ушатите.  Най-тихи са Пауновите фазани, които и Огнените фазани.


 


Цена

Някои видове фазани са скъпи, поради факта, че  са редки или трудно  се размножават. Въпреки това фазаните са много по-евтини в сравнение с други птици или животни, които са необичайни. Разходите за грижи  и хранене са много малко, след като е изградена клетка.

 


Интелигентност

За съжаление фазаните не изглежда да са прекалено надарени с мозъчни клетки и това трябва да се има предвид през цялото време. Те са добре със ситуации, които остават същите, но ако нещо необичайно се случва  около тях са склонни да реагират

 

 

 

След  всичко изброено със сигурност сте направили своя избор. Всяка птица има своя индивидуалност, своя красота, а удоволствието само да ги гледате е неописуемо. Разгледайте нашия сайт и сами ще се уверите.