Добре дошли в света на екзотичните фазани и пауни!Categories

 

 

 

 

 


Sponsors
discount22

Reeve’s Pheasant / S. reevesii / Рийф фазан

 

 

 

 

Род / Syrmaticus /

 

Reeve’s Pheasant / S. reevesii / Рийф фазан

 


Други имена : дългоопашат фазан


Местообитание : централен Китай


Подвидове : няма


Ареал : смесени гори с надморска височина от 200 до 2600м.


Статус в дивата природа : в естествена среда са останали не повече от две хиляди бройки. Ловът и най-вече тоталното унищожение на местообитанията им са основните причини за постепенното им намаляване.


Статус в изкуствена среда : много често срещани в плен. Поради огромната опасност видът да изчезне в дивата среда, става все по-важно отглеждането им и запазването на вида като цяло.


Размножителен период : от края на Април до началото на Май


Полова зрялост : от първата година


Брой яйца : от седем до четиринадесет


Инкубационен период : 24-25 дни


Любопитни факти : видът носи името на британския естественик и бизнесмен Джон Рийвс /1774-1856/. Той е и човекът донесъл първите екземпляри в Европа през 1831 година. Видът е лесен за отглеждане но на птиците им е нужна голяма клетка. Иначе са много издръжливи птици и на топлина и на студ. Мъжките могат да бъдат особено агресивни и към стопанина си и към всяка друга мъжка птица. Женските също са агресивни и много силни и е задължително да бъдат държани отделно от други видове, иначе са способни да измъкнат и техните малки. един мъжки може да бъде държан с много женски птици. За да се запази опашката на мъжкия в добро състояние е добре и клетката да е голяма а също така да няма кални участъци в нея. Желателно е да отделите визуално другите клетки за да не насърчавате и без това агресивния характер на мъжкия Рийвс фазан.

 

 

 

ЗА ЦЕНАТА И ДРУГИ ИНФОРМАЦИИ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!