Добре дошли в света на екзотичните фазани и пауни!



Categories

 

 

 

 

 


Sponsors
discount22

 

СКЛАТЕР МОНАЛ

 

 


Род / Lophophorus /
Sclater’s Monal / L. sclateri / Склатер Монал

Друго известно наименование е Безгребенест Монал

 


Местообитание : югоизточен Тибет; югозападен Китай; североизточна Бирма

 

Ареал : иглолистни гори, рододендронови насаждения, гори от азалия, скалисти склонове и ливади.

 

 

Физически характеристики :


Мъжки : .................

 

Женски : ................

 

 

Статус в дивата природа : застрашен вид. Не е добре изучен. Включен е в CITES
Статус в изкуствена среда :изключително редки. Предполага се че ги има в плен единствено в Китай, в центъра по мътене и отглеждане на птици от застрашените видове.
Размножителен период : няма данни
Полова зрялост : няма данни
Брой на яйцата : до пет

Инкубационен период : няма данни

 

 


Любопитни факти : в дивата природа живеят на 3000-4200м надморска височина през летните месеци и слизат на около 2000м през зимата. За храненето се знае също много малко.

 

 

ЗА ЦЕНАТА И ДРУГИ ИНФОРМАЦИИ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!