Добре дошли в света на екзотичните фазани и пауни!Categories

 

 

 

 

 


Sponsors
discount22

Green Pheasant / P. versicolor / Зелен фазан

 

 

 

 

Род / Phasianus /

 

Green Pheasant / P. versicolor / Зелен фазан

 


Други имена : Японски фазан; Версиколор фазан


Местообитание : Япония; вече са представени и развъдени и в Хавайските острови и Западна Европа


Подвидове : три подвида

  • Южен зелен фазан
  • Пацифик зелен фазан
  • Северен зелен фазан

Ареал : гори в близост до обработваеми земи и ливади


Статус в дивата природа : тези подвидове са все още често срещани в Япония и са най-популярните птици за лов. В страната има закон който забранява пускането на птици от развъдници в дивата природа. Този закон покрива по-голямата част от територията и там се забранява пускането на Колхидски фазани. от друга страна Зелените фазани много рядко се чифтосват с другия вид фазани на територията на страната, а имено Медните фазани. рядкост за свидетелства за хибриди между двата вида. В Хавайте Зелените фазани също са стабилни като популация въпреки че и там делят територии с Колхидските. А в Европа вследствие на дългогодишните кръстоски между различните подвидове и видове няма данни за съществуването на Зелени фазани в чист вид. За Америка данните сочат същото.


Статус в изкуствена среда : извън Япония има и доста развъдници които отглеждат този вид, но не са много. В Япония обаче хиляди птици се отглеждат и пускат в природата ежегодно.


Размножителен период : от Април до началото на Юни


Полова зрялост : от първата година


Брой яйца : шест до дванадесет


Инкубационен период : 23-25 дни

 

Любопитни факти : тези птици са лесни за отглеждане в изкуствена среда. Нуждаят се от по-големи клетки за да не се изнервят. Хубаво е клетките да има зеленина и храсти за да могат под тях женските да свият гнездо. Мъжките не са агресивни и могат да съжителстват с няколко женски. Грижите през зимата са както при повечето фазани. видът е много издръжлив на студ и лесно понася зимните условия.

 

 

 

ЗА ЦЕНАТА И ДРУГИ ИНФОРМАЦИИ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!